nieuws

Alcoholisme komt overal voor, ook op de werkvloer

Faciliteren

Alcoholisme komt overal voor, ook op de werkvloer. Managers doen er goed aan om werknemers met een glaasje op omzichtig aan te pakken volgens verslavingszorginstelling De Hoop. De instelling pleit voor heldere regels en duidelijke afspraken, en zéker waar geconcentreerd moet worden gewerkt, moet elke vorm van alcohol en drugs worden uitgebannen.

Alcoholisme komt overal voor, ook op de werkvloer. Managers doen er goed aan om werknemers met een glaasje op omzichtig aan te pakken volgens verslavingszorginstelling De Hoop.

In een gesprek met Management Team pleit de instelling ervoor om heldere regels en duidelijke afspraken vast te leggen, voor het te laat is.

‘Een leidinggevende moet zichzelf in ieder geval niet gaan beschouwen als een verkapte hulpverlener. Wat hij wel moet doen is het gesprek aangaan als er bepaalde signalen zijn dat een medewerker een alcoholprobleem heeft. Dat moet niet over alcohol gaan, maar het werk als onderwerp hebben’, aldus Frans Koopmans, woordvoerder van De Hoop. ‘Ontslaan is daarbij het allerlaatse wat je moet doen.’

Koopmans is verbaasd dat alcoholgebruik in veel bedrijven nog steeds is toegestaan. ‘Zéker waar geconcentreerd moet worden gewerkt, moet elke vorm van alcohol en drugs worden uitgebannen.’

Bron: Zibb.nl

Reageer op dit artikel