nieuws

Bedrijfsleven betaalt rekeningen erg laat

Faciliteren

Uit een onderzoek van Dun & Bradstreet naar het betalingsgedrag van overheden en ondernemers blijkt dat veel Nederlandse bedrijven rekening te laat betalen. Slechts 23% betaalt haar rekeningen op tijd.

Het Nederlandse bedrijfsleven betaalt gemiddeld pas na 17,7 dagen na het verstrijken van een afgesproken termijn haar rekeningen. Bijna 23 procent van de bedrijven betaalt op tijd haar rekeningen. Een half jaar gelden was dat nog 23,6 procent. Dat zijn de resultaten van een onderzoek naar het betalingsgedrag van overheden en ondernemers, uitgevoerd door Dun & Bradstreet.

TRAGE EN SNELLE BETALERS

De traagste betalers komen uit de energiesector, waar maar 12,6 procent van de rekeningen binnen de afgesproken termijn wordt betaald. De detailhandel blijkt het betrouwbaarst. In 34,5 procent van de ge-vallen wordt hier volgens afspraak betaald.

Erg lang hoeven de meeste leveranciers echter niet op hun geld te wachten. In minder dan 2 procent van de gevallen wordt er pas na 90 dagen betaald. Dit is volgens het onderzoeksbureau het laagste percentage van Europa.

Reageer op dit artikel