nieuws

Belastingvoordeel thuiswerkruimte beperkt

Faciliteren

Voor je werkkamer een belastingvrije vergoeding ontvangen? Dan moet je werkkamer een zelfstandig gedeelte van je woning zijn met een eigen ingang en sanitair.

Voor je werkkamer een belastingvrije vergoeding ontvangen? Dan moet je werkkamer een zelfstandig gedeelte van je woning zijn met een eigen ingang en sanitair.

Beperkingen

Vanaf 2005 worden waarschijnlijk de mogelijkheden beperkt om van je werkgever een belastingvrije vergoeding te ontvangen voor je werkkamer of werkruimte thuis. Zo moet de werkkamer een eigen op- of ingang hebben en moeten er voorzieningen zoals sanitair aanwezig zijn.

Gevolgen
Voor werkgevers die hun werknemers een belastingvrije vergoeding geven voor het gebruik van een werkruimte thuis kan deze beperking dus gevolgen hebben. Nu staat er tegenover het gebruiken van een deel van je huis als werkkamer een belastingvrije vergoeding van twintig procent van de economische huurwaarde van de woning.

Reageer op dit artikel