nieuws

Bereikbaar tussen Kerst en Oud & Nieuw

Faciliteren

De periode tussen Kerstmis en Nieuwjaarsdag is voor veel bedrijven rustig. Veel mensen brengen deze dagen thuis door en de verleiding is dan ook groot het bedrijf te sluiten. Toch wordt bedrijven geadviseerd beschikbaar te zijn voor ziekmeldingen.

De periode tussen Kerstmis en Nieuwjaarsdag is voor veel bedrijven rustig. Veel mensen brengen deze dagen thuis door en de verleiding is dan ook groot het bedrijf te sluiten. Toch wordt bedrijven geadviseerd beschikbaar te zijn voor ziekmeldingen.

Volgens Payroll Magazine, een vakblad voor salarisadministrateurs, loont het de moeite voor ondernemers om tussen kerst en nieuwjaar bereikbaar te zijn voor ziekmeldingen. Werknemers die nog dit jaar ziek zijn gemeld, vallen namelijk nog onder de regel dat de werkgever een jaar loon moet doorbetalen. Vanaf 1 januari 2004 moet de werkgever twee jaar lang 70 procent van het loon doorbetalen.

Als een werknemer zich pas vanaf 1 januari 2004 ziek meldt, loopt de ondernemer niet alleen kans om twee jaar lang 70 procent van het loon te betalen. Bij blijvende arbeidsongeschiktheid hangt hem ook nog strengere WAO-wetgeving boven het hoofd.

Reageer op dit artikel