nieuws

Carpoolen verliest terrein

Faciliteren

Het aantal mensen dat met iemand meerijdt naar het werk daalde in 2002 met 20 procent. Wel maken meer mensen gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit cijfers over 2002 die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs publiceerde.

Het aantal mensen dat met iemand meerijdt naar het werk daalde in 2002 met 20 procent. Wel maken meer mensen gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit cijfers over 2002 die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs publiceerde.

Uit de cijfers blijkt verder dat minder dan 10 procent van de werknemers met het openbaar vervoer naar het werk gaat. Van de ruim vijf miljoen mensen die elke werkdag reizen tussen woonplaats en werk, gaan er ongeveer 2,7 miljoen met de auto. Nog eens 0,3 miljoen mensen rijden met iemand anders mee. Een kwart neemt de fiets en 3 procent loopt naar het werk.
Mannen werken gemiddeld acht kilometer verder van huis dan vrouwen. Fietsers en mensen die lopen hebben met respectievelijk vijftien en tien minuten de kortste reistijd. Treinreizigers zijn met dik een uur gemiddeld het langst onderweg.

 

Reageer op dit artikel