nieuws

Computerbril tegen geïrriteerde ogen

Faciliteren

Veel mensen krijgen last van hun ogen als zij lang naar een monitor moeten kijken. Er is nu een bril op de markt gebracht die oogklachten na langdurig gebruik van een monitor moet voorkomen.

Uit een onderzoek van Pearle Opticiens is gebleken dat 28% van de computergebruikers last heeft van geïrriteerde ogen door veelvuldig naar het beeldscherm te kijken. Zij zien onscherp, dubbel, of hebben last van tranende, pijnlijke of vermoeide ogen. De opticien heeft daarom een speciale bril ontwikkelde die oogklachten na langdurig gebruik van een monitor moet voorkomen.

DATAVIEW

De nieuwe bril, Dataview genaamd, bestaat uit zeven lagen en neemt reflecties in het beeldscherm weg. De bril heeft een lichte bruinoranje tint. De tint is zeer licht en daarom niet storend. Je kunt hem de hele dag op kantoor dragen.

VOORZETSCHERM

Dataview is volgens Pearle veel beter dan de bekende voorzetschermen voor monitors. ‘Bij een voorzetscherm kun je niet onder elke hoek goed in de monitor kijken. De bril heeft dat probleem niet.’

De bril is vooral een uitkomst voor monitors met een beeldbuis. Moderne monitors hebben een vlak LCD-scherm en veroorzaken daardoor veel minder spiegelingen.

ZELF BRILDRAGEND?

Dataview is gemaakt van vensterglas en dus door iedereen te gebruiken. Ben je zelf brildragend? Dan kun je een bril op sterkte laten maken.

De bril is verkrijgbaar voor 400 gulden. Tot eind oktober geldt een introductieprijs van 300 gulden.

Reageer op dit artikel