nieuws

Computersupplies bestellen via internet in opmars

Faciliteren

De handel op internet blijft groeien. Ook het bestellen van computersupplies via het web is het afgelopen jaar behoorlijk gestegen. 2,3% van alle bedrijven bestelde dit jaar online computersupplies.

In 2000 heeft 3,2% van alle bedrijven via internet computersupplies besteld. In 1999 bedroeg dit nog maar 1,1%. Van alle organisaties die een internetaansluiting hebben, gebruikt maar liefst 17% het web om computersupplies aan te schaffen.

INTERNETGEBRUIK AANZIENLIJK TOEGENOMEN

Niet alleen het aandeel bedrijven met een internetaansluiting is in de afgelopen 12 maanden nadrukkelijk toegenomen, ook het aandeel vestigingen dat internet gebruikt als bron van informatie in het kader van computersupplies en ink- en tonercartridges vertoont een duidelijke toename. Veel bedrijven gebruiken het internet voor het vergelijken van prijzen en het aanvragen van offertes. Dit blijkt uit onderzoek van het marktonderzoekbureau Heliview bij ruim 1000 Nederland-se bedrijven en instellingen met 1 tot 500 werknemers.

VOORDELIGER REDEN OM ONLINE TE BESTELLEN

Van alle organisaties die nu of binnen 12 maanden over een internetaansluiting beschikken, overweegt 60% te bestellen via internet als het goedkoper zou zijn. Ongeveer 34% overweegt te bestellen als de veiligheid zou toenemen of als het makkelijker of sneller zou verlopen (33%). Overigens zorgen recente ontwikkelingen zoals creditcard fraude in het betalingsverkeer via Internet weer voor een deuk in het vertrouwen dat veel vestigingen in internet hebben.

Reageer op dit artikel