nieuws

Deprimerende kantoren

Faciliteren

Werk jij ook in zo’n ongezellig kantoorgebouw? In Groot-Brittannië is 23% van de werknemers ongelukkig met de werkplek.

Werk jij ook in zo’n ongezellig kantoorgebouw op een troosteloos bedrijventerrein? Uit Brits onderzoek blijkt dat 23 procent van de werknemers ongelukkig is met het kantoor waarin ze zitten. Dit terwijl ‘maar’ 12 procent van het kantoorpersoneel ongelukkig is met het werk zelf.

TRADITIONEEL KANTOOR

Hoewel er bij architecten en designers juist een toenemende interesse voor kantoren bestaat, hebben werkgevers erg weinig belangstelling voor de kwaliteit van de werkomgeving. Veruit de meeste kantoren zijn traditioneel van opzet, indeling en inrichting. Uit het onderzoek blijkt dat de werknemers zich in allerlei bochten wringen om de werkplek nog enigszins op te leuken, ze ‘vechten’ om een plek bij het raam of uitzicht op de deur. In zo’n standaard, onpersoonlijke werkomgeving proberen werknemers zich te onderscheiden door middel van statussymbolen, zoals een zo groot mogelijk bureau, of meer planten dan de andere collega’s.

‘TOP’ FLOOR

De bezetting van de werkvloeren blijkt in Engeland ook hiërarchisch: de directie neemt de bovenste verdieping in, het middenmanagement bevindt zich op de middelste etages, en de medewerkers met de laagste functie, zitten beneden in het gebouw.

Reageer op dit artikel