nieuws

Durf jij je portemonnee op je bureau te laten liggen?

Faciliteren

Bijna de helft van de werknemers in Nederland durft dat namelijk niet. Uit angst voor diefstal laat bijna een derde van de werknemers waardevolle spullen liever thuis. Ook laat 22 procent van de werknemers zijn jas niet onbeheerd hangen en is het voor 40 procent onmogelijk om de laptop onbeheerd achter te laten!

Bijna de helft van de werknemers in Nederland durft dat namelijk niet. Uit angst voor diefstal laat bijna een derde van de werknemers waardevolle spullen liever thuis. Ook laat 22 procent van de werknemers zijn jas niet onbeheerd hangen en is het voor 40 procent onmogelijk om de laptop onbeheerd achter te laten!

Dit is een van de opvallende uitkomsten van het Eerste Nationaal Onderzoek ‘Beleving veiligheid op de werkplek’ dat in opdracht van CSU Security Services werd uitgevoerd onder bijna 600 werkende Nederlanders.

Nederland telt een werkzame beroepsbevolking van circa 7 miljoen werknemers. Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de werknemers zich in Nederland minder veilig voelt. Dat vertaalt zich ook naar het werk; van de werknemers voelt 5 procent, dat gelijk staat aan zo’n 350.000 mensen, zich onveilig op de eigen werkplek. Dit gevoel beperkt zich niet tot de feitelijke werkplek, maar strekt zich uit tot het parkeerterrein, de fietsenstalling, de lift en de gangen.

Aan de werknemers werd ook gevraagd wat volgens hen de oplossing zou zijn voor een veiliger werkomgeving. Het aspect zichtbaarheid scoort hierbij hoog. De oplossing zou volgens hen vooral moeten worden gezocht in bouwkundige en elektronische oplossingen. Zo denkt 33 procent dat camera’s in en om het gebouw en een betere verlichting de veiligheid kunnen verbeteren. Opmerkelijk is dat 42 procent privacy op de werkplek ondergeschikt vindt aan veiligheid!

Informatie: www.csusecurity.nl.

 

Reageer op dit artikel