nieuws

Een beter milieu begint (nog niet) op het werk

Faciliteren

Klimaatverandering wordt een steeds belangrijker thema. Toch zijn veel bedrijven nog afwachtend met het toepassen van eenvoudige, milieubevorderende maatregelen. Het papier mag dan gerecycled worden, Nederland is nog altijd minder ‘groen’ dan we denken!

Klimaatverandering wordt een steeds belangrijker thema. Toch zijn veel bedrijven nog afwachtend met het toepassen van eenvoudige, milieubevorderende maatregelen. Het papier mag dan gerecycled worden, Nederland is nog altijd minder ‘groen’ dan we denken! Dat blijkt uit de resultaten van een opiniepeiling van Monsterboard.nl. Aan bijna 5000 Europese werknemers is gevraagd hoe milieuvriendelijk hun werkgever is.

Nederland komt weinig ‘groen’ uit de bus: 40 procent van de werknemers geeft aan dat het bedrijf weinig tot geen milieumaatregelen onderneemt. Nog hoger ligt dit percentage in Denemarken, Italië, Frankrijk en Duitsland. Daar geven 47 procent (Denemarken en Italie) en 41 procent (Duitsland en Frankrijk) van de werknemers aan niets te weten van groene initiatieven binnen het bedrijf. Het Europese gemiddelde ligt op 37 procent.|

Het percentage werknemers dat zijn werkgever wél als milieuvriendelijk ziet, verschilt aanmerkelijk per land. Zo geeft 58 procent van de Tsjechische werknemers aan bij een milieubewust bedrijf te werken. Ook in Ierland (41 procent) en Spanje (39 procent) beoordelen medewerkers hun bedrijf als milieuvriendelijk. Nederland is met 18 procent een van de hekkensluiters en zit ver onder het Europese gemiddelde van 25 procent.


 

Reageer op dit artikel