nieuws

Fietsen naar het werk maakt je mentaal sterk

Faciliteren

Wie de woon-werkafstand op de fiets aflegt heeft niet alleen een prima fysieke conditie, ook mentaal is het beter met hen gesteld. Dan hebben we het niet over vijf kilometer natuurlijk: om fysiek en mentaal sterker te worden zul je minsten drie keer per week meer dan 25 kilometer op de trappers moeten staan!

Wie de woon-werkafstand op de fiets aflegt heeft niet alleen een prima fysieke conditie, ook mentaal is het beter met hen gesteld. Dan hebben we het niet over vijf kilometer natuurlijk: om fysiek en mentaal sterker te worden zul je minstens drie keer per week meer dan 25 kilometer op de trappers moeten staan! dit blijkt uit doctoraatsonderzoek ban Bas de Geus, op de Belgische site HRupdate.be.

Voor zijn onderzoek volgde De Geus 65 niet-getrainde mensen die een jaar naar het werk fietsten. Hieruit kwam naar voren dat de directe omgeving ervoor kan zorgen of iemand wel of niet op de fiets stapt en wel of niet volhoudt. Als de fietsers na een tocht van 25 kilometer zich dan op het werk ook nog een beetje kunnen opfrissen (douchen) zijn ze vast wel uit de auto te krijgen!

Reageer op dit artikel