nieuws

Flexibele werkplek niet populair

Faciliteren

De flexibele werkplek is niet populair in Nederland. Zeven van de tien werknemers hecht aan een vaste werkplek op kantoor. Driekwart wil bovendien een foto van partner of kinderen op het bureau en van een opgeruimd en leeg bureau houden de meesten niet.

De flexibele werkplek is niet populair in Nederland. Zeven van de tien werknemers hecht aan een vaste werkplek op kantoor. Driekwart wil bovendien een foto van partner of kinderen op het bureau en van een opgeruimd en leeg bureau houden de meesten niet.

Dat blijkt uit een onderzoek van het RTL5-programma ‘De Werkplek’. Hoewel de flexibele werkplek in steeds meer kantoren verschijnt, wil de gemiddelde werknemer dat dus liever niet. Uit het onderzoek blijkt verder dat 65 procent van de mannen en 58 procent van de vrouwen liever met iemand van het andere geslacht op de kamer zit. Bijna niemand zit graag met zijn baas in één ruimte: 69 procent vindt dat de baas ergens anders moet zitten. Behalve werken wordt er ook veel koffie gedronken op de werkplek: driekwart geeft aan duidelijke meer koffie te drinken dan thuis.

Reageer op dit artikel