nieuws

Foute werkplek en vette happen

Faciliteren

Bijna de helft van de Nederlandse beroepsbevolking werkt op een RSI-bevorderlijke manier, doordat de werkplek niet goed is afgestemd. Ook het aanbod in de kantine van de werkgever schijnt nogal te wensen over te laten.

Bijna de helft van de Nederlandse beroepsbevolking werkt op een RSI-bevorderlijke manier, doordat de werkplek niet goed is afgestemd. Ook het aanbod in de kantine van de werkgever schijnt nogal te wensen over te laten. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 1063 werknemers in Nederland.

Uit het onderzoek blijkt dat niet alle werkgevers de oorzaak van RSI aanpakken. 45 procent van de werknemers die dagelijks achter de pc zit, zegt namelijk dat de werkplek momenteel niet is afgestemd op zijn/haar lichaamsafmetingen of weet niet of de werkplek goed is afgesteld. De werknemers zeggen te wensen dat de (toekomstige) werkgever hier meer aandacht aan zou moeten besteden.

Daarnaast is 25 procent van de werkzame Nederlanders van mening dat in het bedrijfsrestaurant momenteel te weinig gezonde producten te vinden zijn.

Ondanks het feit dat de aandacht voor de gezondheid in de samenleving de laatste jaren sterk is toegenomen, wordt er door veel werkgevers nog niet voldoende verantwoordelijkheid genomen in deze rol. Dit terwijl de voordelen voor werkgevers aanzienlijk zijn. Denk alleen maar aan minder verzuim, betere conditie en een betere concentratie.

Bron: hrpraktijk.nl

Reageer op dit artikel