nieuws

Geen deeltijdbaan voor mannen

Faciliteren

Sinds de Wet Aanpassing arbeidsduur twee jaar geleden werd ingevoerd, zijn vooral vrouwen in deeltijd gaan werken.

Sinds de Wet Aanpassing arbeidsduur twee jaar geleden werd ingevoerd, zijn vooral vrouwen in deeltijd gaan werken, bij mannen is er weinig animo om parttime werken.

DEELTIJDBAAN

In de Europese Unie is deeltijdwerk meer in trek bij vrouwen dan bij mannen. In 2000 werkte 15 procent van de vrouwelijke en 13 procent van de mannelijke werknemers parttime. In Spanje werkten de meeste mensen in deeltijd: 34,6 procent van de vrouwen en 30,7 procent van de mannen.

In 2000 steeg het aantal mannen met een deeltijdbaan van 20 tot 34 uur met tien procent. Vorig jaar was er een groei van twee procent, maar daalde het aantal mannen dat tussen de twaalf en twintig uur werkte met drie procent.

Reageer op dit artikel