nieuws

Gezonde werknemers

Faciliteren

De helft van de werknemers rugklachten en 45 procent een verhoogde bloeddruk, blijkt uit onderzoek. Deze gezondheidsklachten hebben gevolgen voor het werk. De overheid wil daar iets aan doen en gaat werkgevers stimuleren hun medewerkers meer te laten bewegen. Iets voor jouw bedrijf?

De helft van de werknemers rugklachten en 45 procent een verhoogde bloeddruk, blijkt uit onderzoek van adviesbureau Lifeguard. Deze gezondheidsklachten hebben gevolgen voor het werk. De overheid wil daar iets aan doen en gaat werkgevers stimuleren hun medewerkers meer te laten bewegen.

Zittend werk
450 Werknemers uit verschillende branches deden mee aan het onderzoek. Het grootste deel heeft een functie waarbij ze veel zitten. Uit het onderzoek bleek dat de meeste mensen te maken hebben met gezondheidsproblemen als een te hoge bloeddruk, overgewicht, een slecht uithoudingsvermogen en een hoog cholesterolgehalte. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft last van de rug en 20 procent lijdt onder depressiviteit, spanningen of slapeloosheid.

Stimuleren
Om de gezondheidsproblemen terug te brengen start de overheid in september een campagne om die werkgevers moet stimuleren hun medewerkers meer te laten bewegen. Dat gaat zij doen met advies, workshops, ondersteuning én een fittest.

Kan jouw organisatie niet wachten tot september en willen jullie nu al beginnen met een gezond bewegingsprogramma? Meer informatie over werk en bewegen vind je op de volgende sites:

 

 

Reageer op dit artikel