nieuws

Gezonder eten op kantoor

Faciliteren

De kroket is niet meer weg te denken uit de bedrijfskantine. De vette hap op kantoor kan beter worden vervangen door gezond voedsel.

De kroket is niet meer weg te denken uit de bedrijfskantine. De vette hap op kantoor kan beter worden vervangen door gezond voedsel. Dat adviseert de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg.

BETER GEZOND

De Raad luidde onlangs de noodklok omdat Nederlanders steeds dikker worden en steeds ongezonder gaan eten. De bedrijfskantine draagt daar een steentje aan bij. Het aantal vette happen in bedrijfskantines is groeiende. Tijdens de lunch kunnen werknemers vaak kiezen uit ongezonde vetmakers als kroketten, nasischijven, ballen gehakt of frikadellen. Volgens de Raad kunnen die beter vervangen worden door gezonde producten zoals (fruit)salades. Werknemers met veel overgewicht zijn vaker ziek en arbeidsongeschikt. Bedrijven zouden hun personeel moeten stimuleren gezonder te leven, en concrete maatregelen moeten treffen door bijvoorbeeld het aanbod in de bedrijfskantine aan te passen.

Reageer op dit artikel