nieuws

Gratis OV voor forenzen

Faciliteren

Sta je ook in de file elke ochtend? Misschien is het dan een idee om met het openbaar vervoer te gaan. En het wordt ook heel goed betaalbaar. Minister Karla Peijs (Verkeer) wil forenzen op enkele plaatsen waar vaak files staan, tijdelijk gratis of goedkoop openbaar vervoer aanbieden.

Sta je ook in de file elke ochtend? Misschien is het dan een idee om met het openbaar vervoer te gaan. En het wordt ook heel goed betaalbaar. Minister Karla Peijs (Verkeer) wil forenzen op enkele plaatsen waar vaak files staan, tijdelijk gratis of goedkoop openbaar vervoer aanbieden.

Experimenten

Dat betekent dat de overheid of bijvoorbeeld een bedrijf of ministerie het vervoer geheel of grotendeels betaalt. De minister wil komend najaar met een of twee experimenten op nog onbekende locaties beginnen.
 
Initiatiefnota

Het standpunt van Peijs, die mede namens minister Aart Jan de Geus en de staatssecretarissen Clémence Ross en Mark Rutte spreekt, blijkt uit haar reactie op de initiatiefnota ’Gratis’ openbaar vervoer van PvdA-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma. In november 2004 wees de bewindsvrouw een PvdA-voorstel om experimenten met gratis openbaar vervoer op te zetten nog af.

Reageer op dit artikel