nieuws

Grijs kenteken blijft

Faciliteren

De grijskentekenregeling voor bestelauto’s blijft toch voor een deel behouden. In de nieuwe regeling krijgt een ondernemer teruggaaf van de BPM (belasting personenauto´s). Als een ondernemer zijn BPM terugkrijgt, heeft hij ook recht op het verlaagde tarief van de motorrijtuigenbelasting.

De grijskentekenregeling voor bestelauto’s blijft toch voor een deel behouden. In de nieuwe regeling krijgt een ondernemer teruggaaf van de BPM (belasting personenauto´s). Als een ondernemer zijn BPM terugkrijgt, heeft hij ook recht op het verlaagde tarief van de motorrijtuigenbelasting.

De regeling treedt waarschijnlijk in de tweede helft van 2005 in werking. Wanneer een ondernemer dan een voertuig aanschaft, moet hij eerst een bedrag inclusief BPM betalen aan zijn leverancier. Vervolgens kan hij de BPM terugvragen aan de Belastingdienst. Als een ondernemer deze aanvraag digitaal aanlevert, duurt de procedure naar verwachting een maand.

Reageer op dit artikel