nieuws

Help het ‘geluk’ een handje

Faciliteren

‘Toilet schoonmaken: nieuwste Japanse rage’, kopte de e-mailnieuwsbrief van Service Management, vakblad voor professioneel schoonmaakonderhoud. Steeds meer Japanners staan verwoed hun toilet te polijsten. Ze geloven dat dat geluk brengt. De schoonheidsgekte is ontstaan door een serie boeken van geluksgoeroes.

‘Toilet schoonmaken: nieuwste Japanse rage’, kopte de e-mailnieuwsbrief van Service Management, vakblad voor professioneel schoonmaakonderhoud. Steeds meer Japanners staan verwoed hun toilet te polijsten. Ze geloven dat dat geluk brengt. De schoonheidsgekte is ontstaan door een serie boeken van geluksgoeroes.

Zij beweren dat Japanners het geluk een handje kunnen helpen door de inzet van toiletgarnituur en schoonmaakmiddelen. ‘De vloer schoonmaken is niet genoeg, polijst hem’, raadt een van de boeken aan. ‘Belangrijk is een positief gevoel te houden tijdens het schoonmaken.’

Op de kaft zijn teksten te lezen als: ‘Ik won de loterij’,  ‘Ik trouwde mijn ideale partner’ en ‘Ik raakte zwanger!’
De boeken zijn geïnspireerd op teksten van Boeddha en Feng Shui, het Chinese geloof dat het lot van mensen bepaald wordt door hun omgeving. Japanse tv-programma’s doen volop mee aan deze hype. Geloof jij het ook? Poetsen dan maar…

Reageer op dit artikel