nieuws

Hinderlijke kantoorgeluiden

Faciliteren

Zeker als je je kantoor moet delen met een of meerdere collega’s kun je je wel eens ergeren aan de geluiden die voortdurend op je afkomen. Intermediair maakte een top 5 van de meest hinderlijke kantoorgeluiden.

Uitgerekend als je veel te doen hebt op je werk komt die toch al veelpratende collega terug van vakantie. Grote verhalen houden je de hele ochtend bezig. Om je rot te ergeren. Gepraat voert dan ook de top 5 van ergerlijke kantoorgeluiden aan. Vooral mensen die telefoongesprekken voeren schijnen behoorlijk af te leiden.

GEZOEM, GEBROM, GERONK

Een ander hinderlijk geluid is het gezoem en geblaas van airco- en ventilatie-apparatuur. Vaak geldt dat hoe slechter ze worden onderhouden, hoe meer geluid ze maken. Volgens Arboned zijn deze geluiden niet zozeer hinderlijk, als wel vermoeiend. Onbewust heb je last van het ventilatiegezoem. Op nummer drie staan verkeersgeluiden. Vooral in de zomer moet vaak de afweging gemaakt worden tussen frisse lucht en verkeersgeruis. In bedrijven met productiehallen hebben medewerkers vaak last van machines die staan te ronken. In veel gevallen blijkt de tussenwand het geluid maar slecht tegen te gaan.

GALMENDE TREND

Runner-up is het gegalm in de enorme hallen, atriums, die tegenwoordig veel heel populair zijn. Die atriums zijn grote holle ruimtes waaromheen vaak harde materialen als marmer zijn gebruikt. De nagalmtijd is lang en dat is hinderlijk als het tot acht je bureau hoorbaar is.

FLEXWERKERS

Het flexwerken brengt maar weinig verandering in deze irritatie. Want mensen die vaak van werkplek wisselen moeten telkens weer wennen aan de nieuwe geluiden. En dat blijkt erg moeilijk te zijn.

TOP 5

  1. Gepraat
  2. Airconditioning
  3. Verkeer
  4. Machines
  5. Atriumgegalm

Reageer op dit artikel