nieuws

Internet belangrijker dan koffie

Faciliteren

Toegang tot internet op het werk is belangrijker voor werknemers dan een kop koffie. Een krappe meerderheid van de werknemers (52%) geeft aan liever een kop koffie te missen dan de toegang tot het web.

Toegang tot internet op het werk is belangrijker voor werknemers dan een kop koffie. Een krappe meerderheid van de werknemers (52%) geeft aan liever een kop koffie te missen dan de toegang tot het web.

Dat blijkt uit onderzoek onder 354 IT-beslissers en 500 werknemers in de VS. Andere opvallende uitkomsten zijn dat werknemers gemiddeld 12,6 uur surfen over internet per week, waarvan 3,4 uur niet-werkgerelateerd. Bazen denken echter dat hun medewerkers bijna zes uur lang privé surfen over het net. Slechts ongeveer tien procent van de medewerkers gebruikt het internet de helft van de tijd voor privé-doeleinden.

Websites en applicaties
Bij persoonlijk gebruik gaat het dan vooral om sites die nieuws bevatten (81%), privé-e-mail (61%), internetbankieren (58%), reizen (56%) en online shoppen (52%).
Online streaming media, om muziek te luisteren of video’s te bekijken (18%) en Instant Messaging (16%), zoals chatten of MSN, blijven de populairste applicaties die mensen op hun werk gebruiken. Spelletjes spelen is in populariteit gedaald van 14 naar 6%.

 

Reageer op dit artikel