nieuws

Kantoorruimte: schaars maar chique

Faciliteren

Saaie, standaard kantoren veranderen steeds meer in ‘knuffelkantoren’, creatief ingerichte ruimtes waar je kunt werken, relaxen, loungen en sporten.

Saaie, standaard kantoren veranderen steeds meer in ‘knuffelkantoren’, creatief ingerichte ruimtes waar je kunt werken, ontspannen, loungen en sporten. Werkgevers doen er alles aan om het schaarse personeel aan zich te binden, een mooie werkomgeving kan hierbij helpen.

GROTE VRAAG

De vraag naar kantoorruimte nam het afgelopen jaar sterk toe, terwijl het aanbod achterbleef en naar verwachting achter zal blijven. Het zijn vooral nieuwbouwpanden die de schaarste op de op de markt moet opvangen. Dit maakte makelaarsgroep DTZ Zadelhof bekend in hun jaarlijks onderzoek naar de commerciële vastgoedmarkt.

RELAXED WERKEN

Een groeiende trend is het ‘chill-out’- of ‘knuffel’ kantoor. Krapte op de arbeidsmarkt dwingt de werkgever alles uit de kast te trekken om het werknemers zoveel mogelijk naar de zin te maken, én hen zo te binden aan het bedrijf. Werknemers zijn veeleisender geworden; bovendien beschouwen zij hun baan tegenwoordig minder als werk en meer als een onderdeel van hun identiteit. De kantoorruimte moet een plaats zijn waar de werknemer niet alleen kan werken, maar ook ontspannen en plezier maken. Het saaie kantoor met degelijk, grijs meubilair en hier en daar een plant om de boel op te vrolijken, maakt plaats voor spannende kantoorruimtes met gewaagde kleurcombinaties, sportfaciliteiten en loungeruimtes.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel