nieuws

Kerstpakket belast tegen lager tarief

Faciliteren

De belasting over kerstpakketten heeft veel stof doen opwaaien. Inmiddels is er een nieuw voorstel gedaan: het pakket blijft ook in de toekomst belast, maar tegen een lager tarief. Over het kerstpakket hoeft je bedrijf dan nog maar 15 procent belasting te betalen.

De belasting over kerstpakketten heeft veel stof doen opwaaien. Inmiddels is er een nieuw voorstel gedaan: het pakket blijft ook in de toekomst belast, maar tegen een lager tarief. Over het kerstpakket hoeft je bedrijf dan nog maar 15 procent belasting te betalen.

Verheug jij je ook altijd zo op het kerstpakket? Meestal zit er een lekkere fles wijn in met bijbehorende knabbels. Dit jaar moet er voor het eerst belasting over het pakket betaald worden en daar is niemand echt blij mee, behalve dan de regering. De belasting over het kerstpakket loopt nu, afhankelijk van het salaris van de werknemer, al snel op tot veertig procent.

Voorstel
Het Tweede-Kamerlid Dezentjé Hamming van de VVD heeft voorgesteld om het kerstpakket tegen een lager tarief te belasten. Het plan is ook ondertekend door CDA en D66. Het voorstel luidt: Het kerstpakket blijft ook in de toekomst belast. Over het geschenk hoeft nog maar 15 procent belasting betaald te worden. Het moet gaan om een geschenk dat maximaal 35 euro heeft gekost.

Schatkist
Het voorstel kost de schatkist 35 miljoen euro. VVD, CDA en D66 willen dat dekken door te bezuinigen op de pc-privéregeling, waarmee werknemers met fiscale steun een computer aan kunnen schaffen. Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) is blij met het voorstel van de VVD. Een heffing op kerstpakketten zou volgens berekeningen van het CBL veel omzet schelen voor de detailhandel die de pakketten levert.

Reageer op dit artikel