nieuws

Koffie niet slecht voor het hart

Faciliteren

Ben jij ook zo’n koffieleut? Dan zul je blij zijn met dit nieuwtje: koffie is niet slecht voor het hart. Wie op het werk sloten koffie drinkt, hoeft niet te vrezen voor klachten. Dus neem gerust nog een bakkie.

Ben jij ook zo’n koffieleut? Dan zul je blij zijn met dit nieuwtje: koffie is niet slecht voor het hart. Wie op het werk sloten koffie drinkt, hoeft niet te vrezen voor klachten. Dus neem gerust nog een bakkie.

Gefilterde koffie


Tot die conclusie komen onderzoekers die twintig jaar lang 128 duizend mannen en vrouwen volgden. Het onderzoek is maandag gepubliceerd in het Amerikaanse blad Circulation. Onderzoekster Esther Lopez-Garcia van Universidad Autonoma de Madrid denkt dat er voldoende bewijs is dat gefilterde koffie bij de meeste mensen geen gevaar voor het hart oplevert.

Hartklachten

‘Wij geloven dat deze studie duidelijk laat zien dat er geen verband is tussen consumptie van gefilterde koffie en hartziekten.’ Wel blijkt uit de studie dat koffieleuten vaker roken en alcohol drinken dan mensen die weinig drinken. En die twee zaken verhogen de kans op hartklachten wel, aldus de onderzoekers.
 

Reageer op dit artikel