nieuws

Liever geen voedsel in kerstpakket

Faciliteren

Oke, het is juni en kerst ligt heel ver weg, maar toch even een berichtje over het kerstpakket. Uit een enquête van TNS Nipo blijkt dat de Nederlandse werknemer liever geen levensmiddelen in zijn pakket wil.

Zes van de tien pakketten zijn daarmee gevuld. Slechts een derde van de werknemers eet etenswaren uit het pakket daadwerkelijk op.

Onaangeroerd

Twintig procent van alle werknemers heeft eten uit het vorige kerstpakket zelfs nog onaangeroerd in de kast staan. De werknemers hebben liever een ‘beleving’, zoals een workshop of een nachtje in een mooi hotel.

Drank

Meer dan een kwart geeft een deel van zijn of haar pakket weg aan vrienden of familie. Bijna de helft van de 643 ondervraagden verklaarde ‘absoluut geen levensmiddelen’ te willen vinden in het pakket en dertien procent wil er ook geen drank in aantreffen. Zeven procent van alle ondervraagden zou het onacceptabel vinden wanneer de baas geen kerstpakket uitdeelt.

Reageer op dit artikel