nieuws

Manager communiceert te weinig

Faciliteren

Topmanagers zijn vaak eenzaam en slecht in de communicatie met het personeel. Dat heeft tot gevolg dat de werknemers minder presteren.

Topmanagers zijn vaak eenzaam en te voorzichtig. Door tijdgebrek communiceren ze erg slecht met collega’s en ondergeschikten. Dat heeft tot gevolg dat het personeel minder presteert.

GEEN TIJD

Meer dan de helft van de managers zou graag van de verantwoordelijkheid voor anderen af willen. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse headhunterbedrijf Office Angels onder vijfhonderd managers. Tijdgebrek is de meest genoemde reden voor de schaarse communicatie met anderen, ook de sociale contacten worden daardoor minder. Vier van de vijf ondervraagde managers geeft toe dat personeel vaak onvoldoende wordt geïnformeerd over nieuwe klussen en over beleid. Zij zijn ervan overtuigd dat het personeel beter zou presteren als de communicatie beter zou zijn.

Reageer op dit artikel