nieuws

Medewerkers besteden teveel tijd aan zoeken informatie

Faciliteren

Zevenenveertig procent van de medewerkers besteedt meer dan vier uur per week aan het zoeken naar informatie, aldus een recent onderzoek uitgevoerd door LearningGuide.


Zevenenveertig procent van de medewerkers besteedt meer dan vier uur per week aan het zoeken naar informatie, aldus een recent onderzoek uitgevoerd door LearningGuide.

Resultaten
LearningGuide, de organisatie voor leer & support oplossingen op de werkplek, vroeg bezoekers van haar website hoeveel tijd per week medewerkers in hun bedrijf besteden aan het zoeken naar informatie. De resultaten toonden aan dat mensen hieraan een groot gedeelte van hun werktijd besteden. Zo spendeerde 32% vier tot vijf uur per week en 15% spendeerde zelfs meer dan vijf uur per week aan het zoeken naar informatie.

Veranderingen

Volgens Alfred Remmits van LearningGuide: ‘Werknemers lopen vast bij veranderingen en een overdaad aan informatie, voornamelijk als gevolg van compleet nieuwe en vernieuwde applicaties. Daarnaast faalt het management vaak om dit in goede banen te leiden. Ons onderzoek sluit bij andere studies aan over werkpatronen. Het toont ook aan dat medewerkers vaak een halve tot een hele werkdag per week besteden aan zowel het uitzoeken hoe ze taken moeten volbrengen als het zoeken naar informatie. Het is een trend aan het worden.’

‘Het is zeer onwaarschijnlijk dat meer training en helpdesk ondersteuning antwoorden op dit probleem zijn. Simpelweg meer van het schaarse trainingsbudget spenderen op de manier waarop management traditioneel kennisproblemen oploste, namelijk met cursussen en E-learning, is een onwaarschijnlijke oplossing.” Voegt Remmits toe, die de afgelopen vijf jaar baanbrekend werk heeft verricht om het gebruik van electronic performance support aan te wenden als dé manier om de problematiek op te lossen rond de acceptatie van nieuwe processen en applicaties.’


Google


‘Medewerkers zijn minder geneigd tijd te besteden aan trainingen wanneer vragen ontstaan over werkprocedures of applicaties. Snellere, directe antwoorden zijn nodig. Helpdesks zijn vaak overbelast door vragen van gebruikers die meer en meer op ‘informeel’ proberen te leren. Zij gaan bijvoorbeeld hun collega’s raadplegen voor antwoorden, het netwerk afzoeken en uiteraard Google gebruiken om hun problemen op te lossen.’

Remmits gelooft dat informeel leren, hetgeen plaatsvindt op de werkplek, een grotere controle en betrokkenheid nodig heeft van de traditionele trainingsafdeling. Dit is noodzakelijk zodat medewerkers de procedures van de organisatie ook correct kunnen opvolgen.

Reageer op dit artikel