nieuws

Meer extra’s voor mannelijke werknemer

Faciliteren

Een dertiende maand, leasewagen of andere extra’s zijn voor mannen beter geregeld dan voor vrouwen en parttimers.

Een dertiende maand, leasewagen of andere extra’s zijn voor mannen beter geregeld dan voor vrouwen en parttimers. Dit blijkt uit onderzoek van de FNV onder 16 duizend werknemers.

MEER VOOR MANNEN

Mannelijke fulltimers ontvangen de meeste extra’s. Voor hen zijn vrijwel alle toeslagen vaker beschikbaar. Een leasewagen is twee keer zo vaak voor mannelijke werknemers beschikbaar. Winstdeling, provisie of tantième, onkosten- en representatievergoeding, ploegen-, onregelmatigheids- of ongemakkentoeslag en een aandelen- of optieregeling worden vaker aan hen uitgekeerd.

Op een gebied lopen vrouwen voorop, zij ontvangen vaker een reiskostenvergoeding. Dit komt volgens de onderzoekers doordat mannen al vaker een leasewagen hebben. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn wel gelijk. Vakantietoeslagen, premiespaarregelingen en pensioen zijn zowel voor mannen als vrouwen even goed geregeld.

Reageer op dit artikel