nieuws

Na ziekte moeilijk aan de gang

Faciliteren

Voor werknemers is het vaak moeizaam om na ziekte weer aan de slag te komen bij hun oude baas.

Voor werknemers is het vaak moeizaam om na ziekte weer aan de slag te komen bij hun oude baas.

Vertroebeld

Als er met de werkgever een conflict ontstaat over passend vervangend werk, oordeelt een kantonrechter al gauw dat een arbeidsrelatie is vertroebeld en volgt ontslag. Dat concludeert de Stichting De Ombudsman op basis van klachten en vragen van werknemers over reïntegratie naar de werkvloer. 

Verplichting
 
‘Wij signaleren dat de klachten een gevolg zijn van de herbeoordelingsoperatie van WAO’ers en de verplichting voor werkgevers om het loon van zieke werknemers twee jaar door te betalen’, aldus juriste C. de Groot van de stichting maandag.

 

Reageer op dit artikel