nieuws

Nog 600 klachten over roken op het werk

Faciliteren

Het afgelopen half jaar zijn er ruim 600 klachten binnengekomen van werknemers die last hadden van tabaksrook van collega’s. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deelde waarschuwingen uit aan 582 bedrijven en legde in 53 gevallen een boete op.

Het afgelopen half jaar zijn er ruim 600 klachten binnengekomen van werknemers die last hadden van tabaksrook van collega’s. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deelde waarschuwingen uit aan 582 bedrijven en legde in 53 gevallen een boete op.

De meeste klachten kwamen uit de sectoren industrie, detailhandel en transport en opslag en hadden met name betrekking op de werkplek en de kantine.

Sinds 1 juli neemt de VWA ook uit zichzelf steekproeven. Er wordt gecontroleerd of de werkplekken en de openbare ruimten zoals kantines en vergaderzalen rookvrij zijn. Als er een rookruimte is ingericht, moet die voldoen aan de wettelijke eisen. Bedrijven die het rookverbod overtreden riskeren een geldboete van 300 tot 2400 euro.

Reageer op dit artikel