nieuws

Nog steeds te weinig werknemers in beweging

Faciliteren

Werkgevers stimuleren hun werknemers volgens TNO Arbeid niet genoeg om meer te bewegen. Dat blijkt uit een enquête van TNO Arbeid onder duizend bedrijven. Vooral bij kleine bedrijven is de aandacht verslapt.

Werkgevers stimuleren hun werknemers volgens TNO Arbeid niet genoeg om meer te bewegen. Dat blijkt uit een enquête van TNO Arbeid onder duizend bedrijven. Vooral bij kleine bedrijven is de aandacht verslapt.

Tussen 1996 en 2003 is het aantal bedrijven dat sporten en wandelen tijdens en na het werk stimuleert, blijven hangen op 14 procent. Bij kleine bedrijven is dat percentage zelfs gedaald.

Volgens TNO Arbeid is het stimuleren van sporten en wandelen een relatief goedkoop en effectief middel om het ziekteverzuim te verminderen. Volgens het onderzoeksinstituut valt er voor werkgevers winst te behalen als hun werknemers tenminste vijf dagen per week minstens een half uur matig intensief bewegen, bijvoorbeeld door een stevige wandeling tijdens de lunch te maken.

Wil je meer weten over bedrijfsfitness of meer bewegen? Informatie vind je op:
www.bedrijfsfitness.nl
www.highfive.nl
www.gbw.nl

Reageer op dit artikel