nieuws

Spooknota’s kosten bedrijfsleven miljoenen

Faciliteren

Bedrijven worden jaarlijks voor miljoenen euro’s opgelicht met valse rekeningen voor nepadvertenties en nooit geleverde diensten.

Valt er een rekening op de mat voor een vermelding op een website of in een advertentieblaadje waar je niet om hebt gevraagd? Pas op, bedrijven worden jaarlijks voor miljoenen euro’s opgelicht met valse rekeningen.

NEPFACTUREN EN ORDERBEVESTIGINGEN

Volgens de stichting Eerlijk Zakendoen versturen zo’n driehonderd malafide bedrijven rekeningen voor niet-geleverde producten of diensten, voor dubieuze vermeldingen in telefoongidsen en op websites en orderbevestigingen voor niet-bestelde advertenties. Ook versturen de bureaus aanbiedingen die eruitzien als rekeningen. Nietsvermoedende bedrijven betalen de rekeningen of tekenen de orderbevestigingen zonder te zien dat het om een nieuwe opdracht gaat. Een gepeperde rekening volgt. Jaarlijks lijden Nederlandse bedrijven door deze spookfacturen tweehonderd miljoen euro schade.

Een bedrijf dat volgens Eerlijk Zakendoen regelmatig spooknota’s rondstuurt is Biztelefoongids. Het bedrijf verzendt aanbiedingen voor vermelding op een website, in de vorm van een aanmaning.

Reageer op dit artikel