nieuws

Steun bij persoonlijk verlies

Faciliteren

Meer dan 230.000 werknemers krijgen per jaar met een sterfgeval in hun directe omgeving te maken. Door zo’n persoonlijk verlies meldt veertig procent zich ziek en stoppen 1500 werknemers helemaal met werken. Werkgevers kunnen hun werknemers steunen door zich in hun rouwprocessen te verdiepen.

Meer dan 230.000 werknemers krijgen per jaar met een sterfgeval in hun directe omgeving te maken. Door zo’n persoonlijk verlies meldt veertig procent zich ziek en stoppen 1500 werknemers helemaal met werken. Werkgevers kunnen hun werknemers steunen door zich in hun rouwprocessen te verdiepen.

Volgens de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding is het belangrijk dat een werkgever iemand die een persoonlijk verlies lijdt de ruimte geeft om zijn of haar verdriet op het werk te uiten en er met collega’s over te praten. Als werkgevers zich in rouwprocessen verdiepen kunnen ze meer begrip en geduld opbrengen, en ervoor waken dat de werknemer in een isolement terechtkomt.

De stichting heeft een protocol voor werkgevers met rouwende werknemers dat je van hun site kunt downloaden als pdf-bestand.

Reageer op dit artikel