nieuws

Stimuleer telewerken

Faciliteren

Is telewerken in jouw bedrijf ingeburgerd of niet? Werknemers die thuis werken zijn productiever en hoeven niet in de file te staan. Zij kunnen een belastingvrije vergoeding krijgen om hun thuiswerkplek in te richten.

Is telewerken in jouw bedrijf ingeburgerd of niet? Werknemers die thuis werken zijn productiever en hoeven niet in de file te staan. Zij kunnen een belastingvrije vergoeding krijgen om hun thuiswerkplek in te richten.

Een werkgever kan een werknemer die wil gaan telewerken een belastingvrije telewerkvergoeding toekennen van 1815 euro. Met die vergoeding kan de werknemer zijn werkruimte thuis inrichten. De werknemer moet dan minstens een dag per week tijdens de gebruikelijke werkuren thuis werken en met telefoon, fax of e-mail met kantoor kunnen communiceren.

Op zijn thuiswerkdag mag een telewerker niet ook nog eens gebruikmaken van een andere werkplaats buiten zijn huis. De werkplek thuis moet wat zitplaats en verlichting betreft zijn ingericht volgens de arbowetgeving. Bovendien moeten werkgever en werknemer het telewerken met de voorwaarden in een schriftelijk contract vastleggen.

Meer over telewerken vind je op het TelewerkForum.

Reageer op dit artikel