nieuws

Tegenstrijdig advies bij RSI

Faciliteren

Je hebt RSI en volgens de ene arts kun je weer aan het werk. Iemand anders zegt dat je beter thuis kunt blijven. Wat nu? Uit onderzoek blijkt dat artsen en therapeuten vaak tegenstrijdige adviezen geven.

Je hebt RSI en volgens de ene arts kun je weer aan het werk. Iemand anders zegt dat je beter thuis kunt blijven. Wat nu? Uit onderzoek blijkt dat artsen en therapeuten vaak tegenstrijdige adviezen geven.

Klachten door Repetitive Strain Injury, oftewel RSI, worden niet eenduidig aangepakt. Dit concludeert het kenniscentrum Arbeid en Klachten Bewegingsapparaat (AKB). Volgens een medewerker zijn zorgverleners het niet eens over de vraag wat RSI nu precies is. Daarom heeft iedereen een ander idee over hoe de klachten aangepakt moet worden.

Verwarrend
Artsen en therapeuten geven regelmatig tegenstrijdige adviezen. Dit is natuurlijk behoorlijk verwarrend en niet bevorderlijk voor je herstel. Het hangt van de ervaring en kennis van de hulpverlener af hoe jij, als RSI-patiënt, behandeld wordt. In de gaten houden dus!

Reageer op dit artikel