nieuws

Thuiswerken is ook niet alles

Faciliteren

Wie elke dag in een overvolle trein of file staat, droomt vast wel eens van thuis werken. Toch leidt werken vanuit huis niet automatisch tot meer vrije tijd of tijd met het gezin. De voordelen zijn minder groot dan ze lijken.

Wie elke dag in een overvolle trein of file staat, droomt vast wel eens van thuis werken. Toch leidt werken vanuit huis niet automatisch tot meer vrije tijd of tijd met het gezin. In Groot Brittannië biedt inmiddels 46 procent van de werkgevers de mogelijkheid thuis te werken; drie keer meer dan vorig jaar. Toch zijn de voordelen minder groot dan ze lijken, aldus onderzoek van Orange.

Niet alleen betekent thuiswerken vaak een kleindere kans op promotie, vier van de tien thuiswerkers houdt ook geen seconde extra over voor zichzelf of zijn gezin. De oorzaak? De manier waarop het nieuwe werkpatroon wordt ingedeeld. 45 procent van de werknemers klaagt bijvoorbeeld dat ze nu ze thuis werken dat ook ’s avonds of in het weekend doen. Ondanks die nadelen vindt de helft van de ondervraagde werknemers overigens wel dat de mogelijkheid om thuis te werken wel een belangrijke afweging is in hun keuze voor een (volgendse) baan.

 

Bron: Managersonline.nl

Reageer op dit artikel