nieuws

Tijdelijk werk niet meer in trek

Faciliteren

De belangstelling voor parttime en tijdelijk werk is vorig jaar drastisch afgenomen. Werknemers kiezen liever voor een vaste fulltime baan.

De belangstelling voor parttime en tijdelijk werk is in 2000 drastisch afgenomen. Werknemers kiezen vooral voor een vaste aanstelling en een volle werkweek. Dat is de conclusie uit een onderzoek van Arbeidsbureau Nederland.

LIEVER VAST

Werkzoekenden konden vorig jaar nog selectief zijn bij het zoeken naar een baan vanwege de hoogconjunctuur en de krapte op de arbeidsmarkt. Hoewel het economische tij aan het keren is, spreekt het Arbeidsbureau nog steeds van krapte op de arbeidsmarkt. Het ziet er echter naar uit dat daar verandering in komt. Tijdelijke krachten worden altijd als eerste aan de kant gezet in tijden dat het economisch minder gaat. Dat is in het algemeen de ervaring van het Arbeidsbureau. Daarna wordt er op grote schaal werktijdverkorting aangevraagd om ontslagen voor het vaste personeel te voorkomen. Het Arbeidsbureau vraagt zich af hoelang bedrijven dat kunnen volhouden.

Reageer op dit artikel