nieuws

Toch een kerstpakket

Faciliteren

Heb jij er al op gerekend dat je dit jaar geen kerstpakket krijgt? Misschien word je dan toch nog verrast. Het Centraal Bureau Levensmiddelen denkt namelijk dat maar eenderde van de bedrijven dit jaar geen kerstpakket bestelt. Dus misschien heb je geluk!

Heb jij er al op gerekend dat je dit jaar geen kerstpakket krijgt? Misschien word je dan toch nog verrast. Het Centraal Bureau Levensmiddelen denkt namelijk dat maar eenderde van de bedrijven dit jaar geen kerstpakket bestelt. Dus misschien heb je geluk!

Zoals je weet moet er dit jaar voor het eerst loonbelasting over kerstpakketten betaald worden. Daardoor wordt het zo gewaardeerde kerstpakket een stuk duurder voor je werkgever. Hij zal iets beter nadenken voor hij luxe pakketten met wijn, toast en andere lekkernijen bestelt.

Maximum
Afgelopen voorjaar zei een kwart van de bedrijven geen kerstpakket te geven. Tweederde wist het nog niet helemaal. Nu is bekend dat werkgevers in 2004 hun personeel een keer per jaar een geschenk mogen geven volgens een fiscaal gunstige regeling. Het cadeau mag dan niet meer dan 35 euro kosten. Toen het kabinet dit bekendmaakte, besloten veel twijfelende bedrijven toch maar een kerstpakket te schenken. Tot nu ontvingen 4,25 miljoen huishoudens een kerstpakket.

Reageer op dit artikel