nieuws

Veilig inkopen via het web

Faciliteren

Het is zo gemakkelijk, winkelen op het internet. Maar hoe weet je nu of de webwinkel waar jij je aankopen doet, betrouwbaar is? De Consumentenbond heeft daarvoor het keurmerk Web Trader ingesteld.

Webwinkels die het keurmerk Web Trader hebben gekregen voldoen aan de Nederlandse Web Trader code. Deze code is in november vorig jaar ingesteld door de Consumentenbond. Dat betekent dat deze sites in het Nederlands communiceren en hun producten aanbieden volgens de normen van de bond. De bond is namelijk van mening dat de regels die in de fysieke wereld gelden bij het kopen van producten en diensten, ook moeten gelden in de digitale wereld. De sites die het keurmerk hebben ontvangen zijn duidelijk, eerlijk en veilig, zowel in hun aanbod als met de afhandeling de bestelling.

Al circa 80 webwinkels hebben het keurmerk gekregen. En nog veel meer zijn bezig het keurmerk te krijgen. Op de site van de Consumentenbond vind je een overzicht van de Web Trader Winkels.

Reageer op dit artikel