nieuws

Ver van je werkplek

Faciliteren

Ben jij dagelijks uren heen en weer aan het pendelen tussen werk en huis? Steeds meer Nederlanders wonen op grote afstand van hun werkplek, en zijn op een werkdag soms wel vier uur onderweg.

Ben jij elke dag ook zo lang aan het reizen om naar je werk te gaan? Steeds meer Nederlanders wonen op grote afstand van hun werk, sommigen zijn op een werkdag soms wel vier uur onderweg.

LANG ONDERWEG

Uit cijfers van het CPB blijkt dat veel Nederlanders steeds verder van hun werk gaan wonen. Daardoor reizen veel mensen dagelijks zo’n anderhalf tot twee uur naar hun werk, en zijn ook weer zo lang onderweg om thuis te komen. Eén op de vijftig werknemers woont zelfs meer dan 75 kilometer van het werk.
Het zijn vooral jongere werknemers (onder de veertig) die vaker uit de buurt van het werk wonen. De meeste van hen verhuizen na verloop van tijd naar een plek dichter bij het werk. Bijna driekwart van de forenzen, die een grote afstand tussen woon-werkverkeer afleggen, gebruikt de auto om tussen werk en huis te reizen. De andere reizigers nemen het openbaar vervoer, meestal de trein.

Als jij moet reizen om op je werk te komen, mag je de volgende websites niet missen:
Voor het openbaar vervoer:

Voor de auto:

Reageer op dit artikel