nieuws

Video voor RSI-preventie

Faciliteren

ICT dienstverlener NTNT brengt een RSI-preventievideo op de markt. De video geeft mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen informatie over RSI en helpt de symptomen te signaleren en om klachten te voorkomen.

ICT dienstverlener NTNT heeft een RSI-preventievideo ontworpen. Dit bedrijf kan dankzij de ervaring met ruim driehonderd eigen beeldschermmedewerkers en met behulp van de speciaal in het leven geroepen Welzijnsraad, die bestaat uit een huisarts, een fysiotherapeut en een psychotherapeut, bogen op een uitgebreide kennis en expertise op het gebied van RSI. De preventievideo gaat uitgebreid in op arbeidsomstandigheden en hoe deze het beste kunnen worden aan gepast om de kans op RSI tot een minimum te beperken. Tevens laat de video zien hoe men symptomen kan herkennen en geeft de video tips om RSI te voorkomen.

Werknemers die als gevolg van RSI met ernstige nek- pols- en schouderklachten in de WAO terechtkomen, kunnen steeds vaker een financiële vergoeding eisen voor de geleden schade. Deze schade kan per geval oplopen tot meer dan een miljoen gulden. Door verandering in het Burgerlijk Wetboek is de bewijslast omgedraaid: de werkgever moet aantonen dat hij alles gedaan heeft om gezondheidsschade te voorkomen. NTNT is een dienstverlener die gespecialiseerd is in Human System Integration, de integratie van menselijke vaardigheden en technologische mogelijkheden.
Voor meer informatie: Maarten Halsema, tel (033) 422 00 80.

Reageer op dit artikel