nieuws

Vrouwen lunchen gezonder dan mannen

Faciliteren

Hoe lunchen Nederlandse werknemers? Een van de grootste cateringbedrijven van het land verzamelde het lunchgedrag van 40.000 mensen. Zo blijken er vijf typen lunchers te zijn. En het gezonde middageten blijkt in opkomst.

Hoe lunchen Nederlandse werknemers? Een van de grootste cateringbedrijven van het land verzamelde het lunchgedrag van 40.000 mensen. Zo blijken er vijf typen lunchers te zijn. En het gezonde middageten is in opkomst.

Het aantal bewuste eters neemt toe in Nederland. Koos eind vorig jaar nog 20 procent voor een bewuste, gezonde lunch op het werk, nu is dat al 23 procent. Vrouwen eten daarbij bewuster en vaker ´mobiel´ dan mannen. Ook gaan ze vaker een stukje wandelen tussen de middag.

Lekkerbekken vind je vooral onder reclamemensen en marketeers. In het oosten van het land luncht men traditioneler dan in de rest van Nederland.

Vorig jaar oktober ontwikkelde Albron catering een zogeheten Consumenten Monitor. Op de site www.watvooreterbenjij.nl kun je zien wat voor type luncher je bent. Je kunt daarbij terecht komen in de volgende categorieen: Bewuste eters, Mobiele eters, Lekkerbekken, Traditionele eters en Grote eters.

 

Reageer op dit artikel