nieuws

Vuile bureaus

Faciliteren

Schrik niet: het gemiddelde bureau bevat 400 keer zo veel bacteriën dan de gemiddelde toiletbril. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Schrik niet: het gemiddelde bureau bevat 400 keer zo veel bacteriën dan de gemiddelde toiletbril. Dat zijn de resultaten van een Amerikaans onderzoek naar de plaats op kantoor met de meeste bacteriën.

In het onderzoek werden meer dan 7000 monsters genomen op werkplekken in New York, Tuscon, Tapa en San Francisco. Telefoons bleken de hoogste concentratie bacteriën te hebben, gevolgd door bureaus, faxapparaten, kranen en toetsenborden van computers.

DAGELIJKS SCHOONMAKEN

Bij werknemers die dagelijks hun bureau, telefoon en computer schoonmaakten met een desinfectiedoekje bleek het aantal bacteriën met 99 procent gedaald te zijn. Bacteriën kunnen met 19 tot 31 procent per dag groeien op bureaus die niet regelmatig worden schoongemaakt. Dat verklaart ook dat toiletbrillen veel minder vuil zijn: zij worden meestal dagelijks schoongemaakt.

Reageer op dit artikel