nieuws

Ziek door vieze telefoon en bureau

Faciliteren

Veel verkoudheidsvirussen en ook huidirritaties worden overgedragen via telefoontoestellen, toetsenborden en computermuizen. Vooral kantoorapparatuur die vaak en door veel mensen wordt gebruikt, kan een forse bron van bacteriën zijn. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Arizona in Tucson (VS).

Veel verkoudheidsvirussen en ook huidirritaties worden overgedragen via telefoontoestellen, toetsenborden en computermuizen. Vooral kantoorapparatuur die vaak en door veel mensen wordt gebruikt, kan een forse bron van bacteriën zijn. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Arizona in Tucson (VS).

Volgens de wetenschappers komt op veel kantoorapparatuur gemiddeld 400 keer meer bacteriën voor dan op een doorsnee toiletbril. Het onderzoeksteam deed twee jaar lang metingen. Vooral de telefoon met ruim 25.000 getelde micro-organismen scoort enorm hoog als bron van infectieoverdracht. Ook het bureaublad is een bron van vuil: daar werden 20.000 bacteriën gemeten. Sommige ziekteverwekkers, zoals griepvirussen, kunnen drie dagen lang overleven op en rond de werkplek.

Reageer op dit artikel