nieuws

Voor kantoortijgers met overgewicht

Faciliteren

Urenlang achter de computer en toch voldoende lichaamsbeweging? Dat kan tegenwoordig met een nieuw bureau dat speciaal door artsen is ontwikkeld voor kantoortijgers met overgewicht. Al wandelend op een lopende band, terwijl je gewoon je (computer)werk doet, verbranden de kilo’s zonder dat je er erg in hebt, tenminste…

Urenlang achter de computer en toch voldoende lichaamsbeweging? Dat kan tegenwoordig met een nieuw bureau dat speciaal door artsen is ontwikkeld voor kantoortijgers met overgewicht. Al wandelend op een lopende band, terwijl je gewoon je (computer)werk doet, verbranden de kilo’s zonder dat je er erg in hebt, tenminste… als je in de lunchpauze die kroket ook nog laat liggen!

De werkplek bestaat uit twee plexiglas tafeltjes, een voor het computerscherm en een voor het toetsenbord. Het geheel is bevestigd op een lopende band waarop de gebruiker in een rustig tempo kan wandelen terwijl hij of zij computerwerk verricht. Vijftien vrijwilligers met overgewicht die het nieuwe bureau hebben uitgeprobeerd, verbrandden gemiddeld zo’n 191 caloriën per uur. Zittend aan een vast bureau was dat 72, zo meldde de BBC vorige week dinsdag.

Als de ‘lopende’ computer twee tot drie uur per dag wordt gebruikt, zou een gebruiker in een jaar tijd zo’n 20 tot 30 kg kunnen afvallen, aldus het onderzoek, dat gepubliceerd is in het British Journal of Sports Medicine. Als de sportieve computerwerker tenminste zijn verhoogd energiegebruik niet compenseert met een vette hap uit de kantoorkantine. Het nieuwe bureau kost rond de 1500 euro.

Reageer op dit artikel