nieuws

Van prostituee naar officemanager

Faciliteren

Gedwongen prostitutie

In het Indiase Bellary District is kinderarbeid aan de orde van de dag. Veel kinderen stoppen vroegtijdig met school en belanden in een spiraal van slecht betaald en gevaarlijk werk, criminaliteit en agressie. Veel meisjes worden nog vóór hun puberteit ingewijd in het verboden Devadasi-systeem en gedwongen tot prostitutie. Deze culturele traditie offert vrouwen en zelfs jonge meisjes aan de tempel wat in de praktijk betekent dat zij gedwongen worden om als prostituee te werken. Het is slecht betaald en gevaarlijk werk waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Juist deze meisjes wil Terre des Hommes helpen met praktische beroepsopleidingen en begeleiding naar eerlijk en veilig werk.

Stemrondes
Draag je dit project een warm hart toe, stem dan via Voor de wereld van morgen > Dit kan nog tot en met 25 september. De vijf projecten met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. Op 7 november is de finaleavond waar de definitieve winnaars door een jury worden gekozen. De winnaar ontvangt 10.000 euro. De prijs is van belang om het totale project gefinancierd te krijgen.

Terre des Hommes
Terre des Hommes is een kinderhulporganisatie die in 1965 is opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers. Inmiddels steunen ze wereldwijd ruim 250 projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en zelfstandigheid. Doel is om kinderuitbuiting te stoppen. De projecten worden bedacht, opgezet én uitgevoerd door lokale partnerorganisaties.

Meer informatie
terredeshommes.nl
voordewereldvanmorgen.nl

Reageer op dit artikel