nieuws

Nederlanders willen zelf werkuren bepalen

Faciliteren

Nederlanders willen steeds vaker zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang ze werken. Dat schrijft De Telegraaf op basis van een peiling van bureau McKinsey. Vier op de vijf werknemers werken al thuis of zouden dat willen. Op die manier hopen zij de stress door verkeer en files te verminderen, zo blijkt uit de peiling. […]

Nederlanders willen steeds vaker zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang ze werken. Dat schrijft De Telegraaf op basis van een peiling van bureau McKinsey.

Vier op de vijf werknemers werken al thuis of zouden dat willen. Op die manier hopen zij de stress door verkeer en files te verminderen, zo blijkt uit de peiling. Het aantal thuiswerkers steeg het afgelopen jaar tot 930.000 mensen.

Deskundigen spreken inmiddels van ‘roosteren’ om deze manier van werken aan te duiden. Niet de baas maar de werknemers bepalen begin- en eindtijd van de werkdag.

Werk en privé moeten volgens de werknemers naadloos in elkaar overlopen, zonder stress en zonder vaste werktijden maar wel met alle nodige digitale middelen. Ook zijn zij best bereid harder te werken, maar dan willen ze ook eerder met pensioen.

Lees ook
Werk en privé: balans ver te zoeken
Het Nieuwe Werken is nu Het Normale Werken

Verdieping
Werkdruk de baas [training]
Het Nieuwe Werken; juist op het secretariaat [training]
Het Nieuwe Werken: drie tips om slim te digitaliseren [vakbase]
Een functie met toekomst [boek]

Reageer op dit artikel