nieuws

Kantoormedewerkers lopen 500 meter per dag voor printjes

Faciliteren

Als kantoorwerker heb je een zittend beroep. Toch wordt er meer bewogen op het werk dan je denkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de gemiddelde Europese kantoormedewerker wel 500 meter per dag af legt, aldus een persbericht van Epson.

Kantoormedewerkers lopen 500 meter per dag voor printjes

Voornaamste reden: de gang naar de centraal opgestelde printer en weer terug naar de werkplek. En dat meerdere malen per dag. In veel Europese kantoren is nog steeds sprake van een gecentraliseerde printervloot: één of twee printers per verdieping, en altijd in het midden van het kantoor. Werknemers leggen daardoor dagelijks flink wat meters af.

Marathons

Epson vroeg meer dan 3600 kantoormedewerkers uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk naar het aantal printopdrachten dat ze per dag geven en de afstand die ze moeten afleggen om deze vervolgens te verzamelen. Gemiddeld printen de respondenten 21 keer per dag en leggen ze gemiddeld 24 meter heen en weer af om de prints op te halen. 21 keer een afstand van 24 meter is goed voor een halve kilometer per dag. Wanneer je uitgaat van een vijfdaagse werkweek en één maand vakantie, kom je uit op een afstand van ruim 110 kilometer per jaar, ofwel 2,6 marathons!

Printjes

Alhoewel het geen kwaad kan om de benen dagelijks even te strekken, kleven er behoorlijke nadelen aan een gecentraliseerde printervloot. Op jaarbasis zijn medewerkers namelijk bijna 19 uur bezig om documenten bij de printer te halen. Bijna de helft, 48%, van de respondenten geeft dan ook aan frustraties te ondervinden aan een gecentraliseerde printervloot.

Bureauprinters

“Organisaties met een gecentraliseerde printervloot verspillen niet alleen veel tijd van de werknemers om hun printjes op te halen, maar hebben ook vaak last van uitvaltijd veroorzaakt door het beheer en de afvalverwerking van gebruiksmaterialen. Daarnaast wordt de IT-afdeling ook nog eens belast met het oplossen van gebruikersfouten, bijvoorbeeld veroorzaakt door verkeerd geïnstalleerde onderdelen. En tevens ondervinden gebruikers ook nog eens frustratie van het zoeken naar verloren of door iemand anders meegenomen afgedrukte documenten. Het loont dan ook zeker de moeite om eens te bekijken of die ene grote multifunctionele printer vervangen kan worden door meerdere kleine bureauprinters,” aldus Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland.

Bron: Facto

Reageer op dit artikel