tool

Elfproef: test hier een BSN-nummer

Faciliteren

Controleer hieronder de juistheid van het Burger Service Nummer (BSN). (tests en checks)

function bsnproef(bsn_nummer, bsn_output) { // verwijder alle tekens die geen cijfers zijn bsn_nummer = bsn_nummer.replace(/D/, ”); bsn_nummer = bsn_nummer.replace(‘.’, ”); bsn_nummer = bsn_nummer.replace(‘ ‘, ”); aantal_tekens = bsn_nummer.length; var som = 0; // loop door de 9 cijfers met de 11 proef formule for (i=1; i<10; i++) { getal=bsn_nummer.charAt(i-1); if (i==9) { som-=getal*(10-i); } else { som+=getal*(10-i); } } // geef resultaat van check terug bsn_output.style.display = ''; if (som%11==0 && aantal_tekens==9) { bsn_output.value = 'Geldig BSN-nummer'; bsn_output.style.backgroundColor = '#66FF66'; return true; } else { bsn_output.value = 'Ongeldig BSN-nummer'; bsn_output.style.backgroundColor = '#FF3300'; return false; } }

Het BSN (Burger Service Nummer) is een uniek identificerend persoonsnummer dat iedereen die ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) heeft. Het BSN is hetzelfde als het vroegere sociaal-fiscaal nummer (Sofi-nummer). Het BSN bestaat uit 9 cijfers.

Reageer op dit artikel