vraag & antwoord

Hoe moet mijn werkplek er volgens de arbonorm uitzien?

Faciliteren

De werkplek en -omgeving (klimaat, geluid enz.) moeten optimaal afgestemd zijn op de taken die verricht worden en op degene die het werk doet. De NEN-norm 1824 geeft normen voor het vloeroppervlak van kantoorwerkplekken. Voor een basiswerkplek moet per persoon 4 m2 beschikbaar zijn. Voor een administratieve werkplek 7 m2. De basis-beeldschermwerkplek bestaat uit: een […]

De werkplek en -omgeving (klimaat, geluid enz.) moeten optimaal afgestemd zijn op de taken die verricht worden en op degene die het werk doet. De NEN-norm 1824 geeft normen voor het vloeroppervlak van kantoorwerkplekken. Voor een basiswerkplek moet per persoon 4 m2 beschikbaar zijn. Voor een administratieve werkplek 7 m2. De basis-beeldschermwerkplek bestaat uit:

  • een bureau/werktafel
  • een kantoorstoel
  • een staande kast
  • een beeldschermopstelling.

Reageer op dit artikel